Yemekten sonra kalp çarpıntısı
Yemekten sonra kalp çarpıntısı Alt Başlıklar1 Yemekten sonra kalp çarpıntısı1.0.1 Kalp çarpıntısı obezite hastalarında fazlaca görülmektedir1.1 Kalp çarpıntısı nasıl önlenir…
Yemekten sonra kalp çarpıntısı
Alt Başlıklar
Yemekten sonra kalp çarpıntısı
Kalp çarpıntıları hayatımız boyunca zaman zaman karşılaştığımız bir sorundur ancak bazı ciddi hastalıklar meydana geldiğinde ya da çeşitli gıda alerjileri olduğunda bu sorun daha da ciddi bir hale gelir. Çünkü her yemekten sonra Kalp çarpıntısının olması ciddi bazı tedbirler gerektirecektir.
Kalp çarpıntısı atışların sayısının dakika bazında artması ve bunu kişinin hissetmesi göğüste çarpma hissi yaşaması şeklinde ortaya çıkar. Bütün çarpıntılar Sadece kalp hastalıkları ile alakalı olmayabilir, bazı hormonal bozukluklar endokrin bozukluklar stres kansızlık böbrekte meydana gelen arızalar kalp çarpıntısına yol açıyor bazen de ağır bir yemek yediğinizde yemekten sonra kalp çarpıntısı meydana gelebilir.
Güzel bir yemek yedikten sonra midenizi çok fazla doldurduysanız kalbinizin bu yemeğin hazmı için midenize daha fazla kan pompalaması gerekecektir. Bu da çarpıntı gibi bir sonuç doğuracaktır, sindirim sürecine yardımcı olmak için Kalbimiz daha fazla atar ve yemek sindirildikten sonra kalp atışları normale döner.
Kalp çarpıntısına eşlik edecek çeşitli belirtiler arasında göğüs ağrısı huzursuzluk yorgunluk baş dönmesi terleme nefes darlığı sayılabilir.
Gıda alerjileri Kalp çarpıntısının temel nedenleridir. Örneğin yumurta balık fındık süt buğday soya gibi gıdaları tüketen insanlarda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Bu geçici bir kalp çarpıntısı oluşturabilir bununla beraber alerjinin diğer belirtileri olarak dokuların ve dilin şişmesi baş dönmesi çeşitli deri döküntüleri sayılabilir.
Genel olarak Çin yemekleri tüketenler, çin sofrasından beslenen insanlarda mutlaka kalp çarpıntısı göğüs ağrısı terleme boğaz iltihapları ortaya çıkıyor. Çünkü bu yemekler pişirilmeden yendiği için ve insan metabolizması çiğ et yemeye müsaade etmediği için bu sorunlar ortaya çıkar.
Yine yüksek miktarda yağlı besinler ile beslenen kişilerde aşırı karbonhidrat alımında kalp çarpıntısı kaçınılmaz olur.
Kalp çarpıntısının bir diğer nedeni ise yemeklerden sonra aşırı tüketilen kafein içeren içeceklerdir. Kafein çarpıntıyı tetikler. Çünkü epinefrin üretimini uyarmaktadır. Bu da kalbin daha hızlı atmasına sebep olur.
Kalp çarpıntısı obezite hastalarında fazlaca görülmektedir

Bazen çarpıntılara titreme de eşlik edebilir. Yine yemekten sonra alınan alkol kalp krizine kalp çarpıntısına anormal kalp ritmine yol açabilir. Şeker hastalarında aşırı şeker düşmesi ani hipoglisemi ve Diyabet hastası olmayanlarda ortaya çıkan aşırı şeker düşmesi kalp çarpıntısına neden olur.
Kalbimiz bir pompa olarak çalışır ve damarlarımızdan pompaladığı şey kandır eğer kanımız gerekli değerinden daha az miktarda ise kişide kansızlık hastalığı meydana gelir. Kansızlık hastalığında düşük hemoglobin ve Ferritin seviyeleri kasların zayıflamasına yol açar.
Bu da kalp atışlarını arttırır, takiben uyuşukluk yorgunluk baş dönmesi ortaya çıkar. Obezite hastalarının hemen hepsinde aşırı kilolardan dolayı ve fiziksel aktivitenin çok az yapılmasından dolayı kalp kaslarında yapısal ya da fonksiyonel değişiklikler meydana gelir. Kalp çarpıntısı obezite hastalarında fazlaca görülmektedir.
Kalp çarpıntısı nasıl önlenir

Kalp çarpıntısını erken evrede obezite gibi yorucu bir hastalığa yakalanmadan önce önceden tedbir alıp düzenli aralıklarla ve düzenli saatlerde az yemek yemek şeker kahve tüketimini azaltmak alkol almamak hormon seviyelerini uyaracak içecekler içmemek stres yapmamak bireysel olarak alınabilecek kalp çarpıntısını önlemeye yönelik tedbirler arasındadır. Kalp sağlığınız için bu besinleri tüketin konu makalemi buradan tıklayarak okuya bilirsiniz.
Yorumlar