Sinir Sıkışması Nedir? Sinir Sıkışmasını Önleyen Egzersizler
Alt Başlıklar1 Sinir Sıkışması Nedir ? 2 Sinir Sıkışmasını Önleyen Egzersizler 2.1 Sağlık için Egzersiz Şart2.1.1 Egzersiz2.1.2 2. Egzersiz 2.1.3 3. Egzersiz …
Alt Başlıklar
Sinir Sıkışması Nedir ?
Sinir Sıkışması, vücudun kemik, kas ve kıkırdak gibi bölgelerin sinirleri sıkıştırmasıyla meydana gelen hastalıktır. Sinir sıkışması rahatsızlığı olan bölgede şu hisler görülmeye başlanırsa, uyuşma, gerginlik hissi, duyu kaybı, gerginlik gibi hissiyatlar yaşanırsa bu sinir sıkışması hastalığını işaret ediyor olabilir.
Sinir Sıkışmasını Önleyen Egzersizler
Sinir sıkışmasını önleyen profesyonel uzmanlar tarafından önerilen çeşitli egzersizler vardır, bizde bu makalemizde sinir sıkışmasını önleyen egzersizler hakkında siz değerli okurlarımıza bazı püf noktalarını göstermek istiyoruz. Sinir sıkışması egzersizleri sizleri birçok fiziksel problemden kurtarabilir, düzenli olarak yapacağınız egzersizler sinirlerden kaynaklanan problemleri önleyici niteliktedir. Tek bir sinir grubu bile hasar görürse sıkışmış sinir adını alır ve bu sıkışmış sinir size birçok fiziksel problem meydana getirir.
Bu sorunlar sinirleri çerçeveleyen kemikler ten donlar ve bağların aşırı basınca maruz kalması sonucu oluşmaktadır. Sinirlerin hasar görmesinin nedenleri kişiden kişiye ve olaydan olaya değişiyor. Sıkışmış bir sinirde çok farklı semptomlar arasında örneğin iğnelenme hissi uyuşukluk hissi ya da sadece ağrı kendini gösterebilir. Yani her hastada belirtiler farklı olabilir, ancak bu belirtiler 3 paydada toplanıyor: Ağrı uyuşukluk hissi ve karıncalanma hissi olarak sıralayabiliyor. Sıkışmış olan sinirler iyileştirmek için kalbimizin verimli bir şekilde çalışması gerekiyor.
Sağlık için Egzersiz Şart
Böylece her noktaya kan götürülebilecektir. Sağlıklı bir kalp sağlıklı bir atardamar gerektirir. Eğer atardamar sağlıklı ise, sinirler hasar görmüşse bile çabuk iyileşebilir. Fizik Tedavi egzersizleri zaten vücuttaki kan akışını dengeli bir şekilde her türlü hücreye gönderme amacını taşımaktadır. Kas spazmlarının azaltılmasında da fizik tedavi egzersizlerinin büyük önemi vardır. Ek olarak ağrıların giderilmesi karıncalanmanın önlenmesi bu egzersizler ile mümkün olabilir.
-
Egzersiz
Uzmanların önerdiği egzersizlerin başında ayakta durmak bacakları yarım metre yanlara açmak ve elleri belde tutarken sağa ve sola mümkün olduğu kadar eğilmeye çalışmak kan dağılımını düzenlediği için önerilmektedir. 10 defa sağa 10 defa sola eğildiğinizde egzersizi bırakıp dinlenme moduna geçin. Yan taraflara yaslanmak sırtın gerilmesine de yardımcı olur sırt ağrılarını hafifletir.
2. Egzersiz
İkinci bir egzersiz ise bağdaş kurup oturmak ve ayakların pozisyonunu değiştirmeden mümkün olduğu kadar belden yukarısını sağa ve sola döndürmeye çalışmaktır, bu hareketleri yapmadan önce ısınma hareketlerinizi mutlaka yapmanızı öneriyoruz. Eğer bu hareketlere yeni başlıyorsanız 5 defa sağa 5 defa da sola dönmeniz yeterli olacaktır. 2. gün bu rakamı 6 ya Çıkarmak, 3. gün 7’ye çıkarmak ve bu şekilde birer artırarak 50 defa yapmak çok yarar sağlayabilir.
3. Egzersiz
Bir diğer sinirlerin sıkışmasını önleyen egzersiz ise oturup ayaklarınızı mümkün mertebe ön tarafa uzatmanız ve birleştirmeniz, ardından bütün vücudunuzu öne doğru esnetmenizdir. Bu arada ellerinizle ayak tabanlarınızı tutmanız öneriliyor. Bu şekilde 20 saniye kalmanız yeterlidir. Mümkün olduğu kadar ayak parmaklarınıza ulaşmaya dokunmaya çalışmalısınız.
4.Egzersiz
Sıkışmış sinirlerinizi yatıştıran egzersizlerden biri de ayakta durmak ve omuzları daire çizecek şekilde 30 defa öne doğru 30 defa da arkaya doğru dairesel hareketlerle hareket ettirmektir. Bu hareketin sinir sıkışmalarının önlenmesinde faydası vardır. Aslında her şeyin başında sağlıklı beslenmek gelir sağlıklı beslenmek ile ilgili Sağlığınız İçin Bu Besinleri Tüketin makalemi okuya bilirsiniz.
Yorumlar