DOĞU TÜRKİSTAN KAN AĞLIYOR
Doğu Türkistan’a kulak verin Filistin’e gösterdiğiniz özeni,duyarlılığı Doğu Türkistan’da ki kandaşlarınıza din kardeşlerinize de duyun TÜRK’e kulağınız sağır, Gözünüz Kör, Diliniz Lal Olmasın !
Alt Başlıklar
DOĞU TÜRKİSTAN KAN AĞLIYOR
Doğu Türkistan’da kandaşlarımız Çin zulmü ile kan ağlıyor asimile ediliyor. Doğu Türkistan Türklerin ata yurdudur. Doğu Türkistanlılar Kanımız, canımız, kandaşımızdır. Çin hükümeti Doğu Türkistan’da binlerce Uygur Türkü ve Kazak Türkünü esir kamplarında toplayıp ve asimilasyon uyguluyor. Uygur Özerk Bölgesi’nde yani Uyguluların adlandırdığı gibi Doğu Türkistan’da 35 Milyon Uygur Türk’ü yaşıyor. Bu zulme, bu soykırıma sessiz kalma Kandaşların Kızıl Çin tarafından Soykırıma uğratılıyor!
Bir buçuk milyara yakın nüfusa sahip Çin yıllardır Doğu Türkistan’a asimilasyon ve soykırım uyguluyor. Doğur Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri 35 milyon nüfusa sahip, Kızıl Çin asimilasyon, amacı ile Doğu Türkistan’da Çinlilerin sayıları hızı bir şekilde artıyor.
Çin’in diğer bölgelerinden Doğu Türkistan’a yerleştirilen Çinlilere, Çin hükumeti tarafından ev ve iş imkânı sunuluyor. Buradaki temel amaç Doğu Türkistan’da Türkleri azınlığa düşürmek,toprakları ele geçirmek. Son 15 yılda Çinli nüfusta başkent Urumçi’nin nüfusunda 15 – 20 milyon arası Çinli sayısına ulaşıldı.
2008’li yıllarda Urimçi’nin nüfusu 3.5 milyondu ve nüfusun yarısından fazlası Uygur Türklerinden oluşuyordu şimdi ise durum daha vahim bir şekilde ülkenin genelinde durum bu şekilde ama birkaç şehirde Uygur Türkleri fazlalığını hala koruyorlar örneğin Kaşgar’da Uygur Türklerinin sayısı %60. Yarkent, Turfan, Eli, Ulca gibi diğer şehirlere göredaha fazla ama Çin hükümeti Doğu Türkista’nın başkenti Urimçi’de çoğunluğu sağlamış ve asimile ve soykırım son hızla devam etmektedir.
DOĞU TÜRKİSTAN’DA EĞİTİM ENGELLENİYOR
Uygur Türkleri’ni asimile eden Çinliler, Uygulurları belirli pozisyonlara getirmek istemiyorlar, okuyup gelişip bir yerlere gelmelerini engelleyip bunu baltalıyorlar. Okumuş bir Uygurlunun siyasete girmesini istemiyorlar bunun sebebi ise sıkıntı yaşayabileceklerini düşünüyorlar.
Uygurlular Üniversiteden sonra maalesef hiçbir işe yaramayacak pozisyona getirip bekletiliyorlar. 35 Milyonluk Uygur Türkünün sadece 10 milyonu şehirlerde yaşıyor geride kalan kısmı ise kırsalda hayvancılık ve tarımla hayatlarını geçindirmeye çalışıyorlar.
Aslında buna mecbur bırakıldıklarını söylemek yanlış olmaz. Asimilasyon Çabalarının bir başka boyutu da eğitim 2007 yılında Çin yönetimi tarafından Uygur dili eğitimden kaldırıldı. Şuan sadece eğitim Çince olarak yapılıyor. 2007’e eğitim Çince ve Uygarca veriliyordu şuan sadece ve maalesef Çince eğitim veriliyor.
Aşağıda ki Video ’da bir Uygur Türkü Çocuğunun nasıl asimile edildiğinin kanıtıdır!
DOĞU TÜRKİSTAN’DA DİNLERİNİ KENDİ İMKANLARI İLE ÖĞRENİYORLAR
Doğu Türkistan’daki din damlarını Uygurlular kendileri yetiştiriyorlardı. Devlet tarafından dini eğitimde hiçbir şekilde bir destek yoktur destek olmadığı gibi de köstek oluyorlar Uygurlu Türkler çocuklarını camiye gönderiyor oradaki imam çocuklara kuran-ı Kerim’i ve din derslerini öğretiyorlar.Din adamları eğitimi camide tamamlandıktan sonra hükmet uygun görürse maaşa bağlıyor.
Bu sebeple de hükumetin baskısı altında görev yapmak zorunda kalıyor ve söylenenleri ve istenenleri yapmak zorunda kalıyor din adamları. Ama sanmayın ki dinlerini rahatlıkla özgürce yaşayabiliyorlar Doğu Türkistan’da okullarda ve idari binalarda sözde “ beden sağlıklarını korumalarını sağlamak ”için oruç tutmaları yasaklandı.
Oruç yasağına uymayanları tespit etmek amaçlı bedava yemekler dağıtılıyor. Uygurlulara ait lokantalara, Ramazan ayında ve oruç zamanı iş yerlerini açık tutma zorunluluğu getirildi. Bu olaylar günümüzde namaz kılma ibadet yapma daha da zorlanıyor yasaklıyorlar.
UYGURLULAR ÇİNLİLERLE ASLA EVLENMEZLER
Doğu Türkistan’da bir Uygur genci asla bir Çinli kızla evlenmez. Bir Çinli kızdı bir Uygur Türk’ü ile evlenmez. Ortaya melez bir ırk çıkmasını iki tarafta istemiyor. Uygurlular saf kan kalma konusunda başarılılar. Maalesef bu konuda da asimilasyon dayatması devam ediyor, Uygur erkekleri toplanarak esir kamplarına götürülüyor arkada kalan Uygur kızları zorla Çinli erkekleriyle evlendiriliyor.
Aşağıda ki videodabuna örnek olacak bir videodur zorla evlendirilen Uygur Türkü kız aynı geceninsonunda intihar ederek hayatına son veriyor.
Doğu Türkistan’a kulak verin Filistin’e gösterdiğiniz özeni,duyarlılığı Doğu Türkistan’da ki kandaşlarınıza din kardeşlerinize de duyun TÜRK’e kulağınız sağır, Gözünüz Kör, Diliniz Lal Olmasın !
Yorumlar